Injectables

Rimpelbehandelingen met blijvend resultaat

Rimpeltjes in uw gezicht worden veroorzaakt door het samentrekken van de aangezichtsspieren die vlak onder de huid liggen. Bij elke gezichtsuitdrukking (lachen, fronsen etc.) vormen zich fijne lijntjes. Na verloop van tijd blijven deze rimpels permanent zichtbaar. Dit is een gevolg van het natuurlijke verouderingsproces van uw huid. Het collageen (steunweefsel) wordt afgebroken waardoor de huid verslapt. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende methoden om rimpels, plooien en andere huiddefecten te behandelen. Een van deze methoden is inspuiting.

Wat zijn injectables?

Injectables zijn stoffen die met een fijn naaldje onder de huid worden ingebracht. Hiermee worden rimpels opgevuld en gezichtscontouren verbeterd. Ook kunnen lippen zwoeler danwel duidelijker worden gemaakt.

Niet permanente vullers:

  • Sculptra
  • Hyaluronzuurgel

Tijdelijke spierverlammer:

  • Botox/Dysport

Hoe gaat een behandeling in z’n werk?

Bij het eerste consult (gratis) wordt de medische voorgeschiedenis gevraagd (anamnese) en worden foto’s gemaakt (“situatie voor”). Vervolgens wordt het advies doorgenomen waarbij zoveel mogelijk naar het totale beeld gekeken wordt. Pas daarna starten de behandelingen met iedere keer een tussen periode van 6-8 weken.
De behandeling wordt in mijn instituut uitgevoerd door Dr. Peter Driessen, een cosmetisch arts die gespecialiseerd in cosmetische behandelingen met injectables. 
Tijdens een behandeling brengt de arts het gekozen product net onder de rimpel of in de lip aan met een fijn injectienaaldje. Door de massa van de inspuiting maar ook door de nawerking (collageenvorming) worden de rimpels en contourverliezen opgetild. Dit inkapselingsproces vergt enige weken en meestal een paar sessies voor het eindresultaat goed zichtbaar is.

Kan ik na de behandeling weer alles doen?

Er kan enige roodheid van de huid ontstaan en in een enkel geval een kleine bloeduitstorting (tijdelijk). Geadviseerd wordt de huid verder met rust te laten die dag. De volgende dag mag men in principe weer alles, ofschoon langdurig zonlicht/zonnebaden gedurende enkele dagen tot weken (bij bio alcamid) wordt afgeraden vanwege de pigmentvorming. Make-up en camouflagecremes zijn toegestaan.Geen harde druk of forse massage.Zijn er bijwerkingen?

Meestal mild.

Direkt na de inspuiting kan enige gevoeligheid van de huid ontstaan. Soms ook wat roodheid en in een enkel geval een bloeduitstortinkje (alles tijdelijk). Op lange termijn kan soms een granuloma (overreactie) ontstaan. Het blijkt dan dat op de ingepoten plaats een kleine verdikking voelbaar is. Hiervoor kunt u contact opnemen met de arts – hij kan dit weer afremmen. Allergien treden bij de gebruikte middelen zo goed als niet op. Schade aan gezondheid is nog niet voorgekomen en ook niet te verwachten .

Wat kost de behandeling?

De eerste intake sessie met advies is gratis. De prijs van de behandeling zelf is afhankelijk van het gebruikte product (zie producten & prijzen), de diepte en de lengte van de rimpel en van het aantal rimpels. Bij een eerste behandeling wordt een (ruwe) schatting gegeven en pas bij 2e behandeling wordt duidelijk hoe men reageert op de injectievloeistof en hoeveel nodig zal zijn. Omdat de totale behandeling meestal in meerdere sessies gaat, wordt per keer afgerekend wat dan nodig is. Na iedere sessie kan de client zelf bepalen of dit voldoende resultaat geeft en zo nodig stoppen.


Informatie

Peter DriessenDr. Peter Driessen

De behandelingen worden in mijn instituut op afspraak uitgevoerd door de speciaal opgeleide, gecertificeerde cosmetisch arts Peter Driessen, lid van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG).

Dr. Driessen is sinds 2001 werkzaam als cosmetisch arts en is zeer ervaren.

Wil je meer weten? Ga naar zijn website.