Pincementmassage

Een algehele opleving en een betere conditie van de huid

Dit is een massagemethode die ontwikkeld is door de Franse arts Dr. Jacquet. Hij ontwikkelde deze methode na een jarenlange studie en praktisch onderzoek in het instituut voor Dermatologie. Hier behandelde Dr. Jacquet huidziekten, huidafwijkingen en littekenweefsel met deze door hem ontwikkelde techniek.Het bleek duidelijk dat behandelingen met deze pincements, bij een huid die afwijkingen vertoont, een algehele opleving en een betere conditie van de huid tot gevolg hadden. Hard littekenweefsel werd weer soepel en minder zichtbaar. De gezonde huid blijft in goede conditie door deze massage en dit helpt bij het verminderen van rimpels die het gevolg zijn van een instabiele huid.
Verschillende huidafwijkingen waarbij dan ook zeer succesvol de pincement massage ingezet kan worden zijn; Teleangiectasien, Acne Congestive huid (gestuwde huid) Atrofische huid, na plastisch chirurgische operatie, Behandeling van littekens (na brandwonden) en Keloiden.
Deze massage wordt altijd in kuurvorm ingezet.
Een behandeling bestaat uit een massage van de schedelhuid en de nek, het gezicht, het decolleté en de schouder.

De methode is gebaseerd op een kort prikkelende knijptechniek. Het zijn massageknepen die in drie verschillende uitvoeringen en sterktes worden uitgevoerd.

Naast het feit dat de pincements-massage goed is voor de doorbloeding van de huid, komt de behandelde huid weer tot rust en zorgt de massage voor een betere balans van de huid. Het bindweefsel, de verbinding tussen corium en epitheel, de elasticiteit van de bloedvatwanden, de werking van de klieren en de chemische huishouding, en daardoor de regeneratie van de huid wordt gunstig beïnvloed.