Ontharing

Voor een toekomst zonder ongewenste haren

Tegenwoordig hebben veel mensen, zowel mannen als vrouwen, last van overmatige of ongewenste haargroei.

In mijn praktijk pas ik verschillende methoden van ontharing toe.

IPL (Intense Pulsed Light)

Harsen, epileren, scheren en het gebruik van ontharingscremes zijn slechts tijdelijke en bovendien soms pijnlijke oplossingen.

Om van dit ongemak verlost te zijn is er nu een methode om permanent van je ongewenste beharing af te komen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd IPL-apparaat (Intense Pulsed Light). Met behulp van dit apparaat is het mogelijk om een optimaal en duurzaam ontharingsresultaat te verkrijgen.

Bij deze geavanceerde en betrouwbare methode worden speciale lichtflitsen op het te behandelen deel van de huid afgegeven. Het pigment in de haartjes absorbeert dit licht en zet het om in warmte. Door deze warmte energie wordt de haarfollikel (het haarzakje) vernietigd zonder dat het omliggende weefsel wordt beschadigd. Een vernietigd haarzakje kan geen haartje meer produceren.

Waarom de IPL-methode en geen Laser?

Intense Pulsed Light is afgeleid van de laserbehandeling en heeft duidelijke voordelen ten opzichte van de laser:

  1. IPL is minder belastend voor de huid
  2. Een IPL-behandeling is sneller (je kunt een groter gebied ineens behandelen)
  3. Een IPL-behandeling is minder pijnlijk
  4. IPL heeft bewezen dezelfde effectiviteit

De Palomar Starlux 300

Het apparaat waarmee we in ons instituut werken komt van de Amerikaanse Firma Palomar en voldoet aan de strenge Amerikaanse eisen en richtlijnen van de FDA (Food and Drug Administration).

De Palomar Starlux 300

De Firma Palomar is de grondlegger en ontwikkelaar van de IPL-techniek. Dit heeft als voordeel dat het de nieuwste en beste techniek in zijn apparatuur heeft verwerkt. Dit om een zo optimaal mogelijk resultaat te verkrijgen en dat heeft als voordeel dat in vergelijking met andere apparaten vaak minder behandelingen nodig zijn.

Vergoeding van de kosten: We zijn bij de brancheorganisatie ANBOS geregistreerd met de specialisatie lichttherapie. Door de zorgverzekeraars wordt dit als voorwaarde gesteld om voor vergoeding van IPL-behandelingen in aanmerking te komen.  Afhankelijk van de dekking van uw ziektekostenpolis bestaat er dan ook de mogelijkheid om de kosten voor IPL-behandelingen (deels) vergoed te krijgen via uw zorgverzekeraar.


Electrisch Ontharen

Een andere mogelijkheid om langdurig van beharing af te komen is het verwijderen van haren met behulp van een Electrisch Ontharingsapparaat.

Met dit apparaat worden haartjes individueel verwijderd door een naaldje langs de haarschacht tot in de haarfolikel in te brengen en deze vervolgens door middel van hoogfrequente stroom te vernietigen.  Deze methode is geschikt bij haren die niet m.b.v. IPL kunnen worden verwijderd. Het resultaat is zeer goed.

De Apilus Senior II

We maken gebruik van de Apilus Senior II. Dit is een luxe, geavanceerd, computergestuurd, elektrisch onthaarapparaat. De kracht van dit apparaat, gecombineerd met de nauwkeurige instellingen van een duizendste van een seconde, verzekeren u van een comfortabele en snelle behandeling.


Harsen en epileren

Naast de genoemde behandelingen voor permanente ontharing is het in ons instituut natuurlijk ook mogelijk om u te laten epileren of te laten harsen.